3-те причини да сте бедни, дори да печелите достатъчно

Фукане, срам и неграмотност. Това са причините огромна част от богатите да нямат почти никакви спестявания

Да знаеш как се правят пари не означава, че знаеш и как да ги спестяваш. Преди време проучване показа, че около половината от хората, които печелят повече от средностатистическия човек, почти не разполагат със спестявания. За една трета от тях това означава, че нямат абсолютно никакви спестявания. При богатите процентите на тези с „малко“ спестявания са 29, а абсолютно никакви нямат 6%. Как става така, че печелиш много, но не разполагаш с нищо? И как да си гарантирате, че ако някой ден постигнете целта си за размера на доходите, няма да попаднете в същата статистика?

Доход не равно на стандарт

Развитието на обществото е такова, че се очаква заедно с доходите ти, да расте и стандартът на живот. Много хора разбират това като демонстрация на богатството и харчат абсолютно ненужни пари за извънредно скъпи вещи и преживявания. Постоянно. Причината е в нуждата да покажеш на останалите колко добре се справяш с живота, да предизвикаш завист. Да пръснеш луди пари, да се снимаш и да го покажеш на всички в Инстаграм или Фейсбук. Така че внимавайте следващия път като се спрете на нещо скъпо, дали е продиктувано от необходимост или от желание за фукане. Защото ако е първото, то ще си струва дори да вземете бърз заем за него.

Срамът да си богат

Това е другият феномен: Дълбоко вкорененият страх от парите, от това да си успешен и печеливш човек. Има твърде много хора, които се срамуват, че са богати или печелят много. Парите ги карат да се чувстват неудобно. А когато нещо те кара да се чувстваш неудобно, се стремиш да се отървеш от него. Схващате ли връзката – печелиш, но вътрешно искаш да се изразяваш като беден щастливец и затова не просто криеш от другите положението си, но и усилено изразходваш парите си.

Липсата на финансова култура

Ако не знаеш как да управляваш парите си, малко или много ще ги губиш, това е неизбежно. Колкото и да печелиш, трябва да си наясно със съвсем елементарните правила за спестяване, за оптимизиране на разходите, дори за живота. В противен случай парите просто ще изтичат незнайно къде. Обратното – финансово грамотните хора, дори и да не взимат твърде висока заплата, знаят как да управляват парите си, така че да живеят щастлив и пълноценен живот, а не да фалират и при най-малкия бърз заем.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.