Съветите на богатите за финансите ви през 2018 г.

Съветите на милионери, експерти, журналисти и финансови автори за успешна 2018-а

Планирате ли 2018 г. да бъде по-успешна за вас финансово? Надали е обратното. Малко съвети от експертите биха били от полза, нали. Ето ги и тях.

Ограничете дълговете

Ако сте прекалили с кредитите в последно време, е добре да поразчистите пейзажа, съветва милионерът Марк Кюбан. Това се отнася както до изплащането на поне част от тях (без междувременно да взимате нови), така и чрез оптимизирането им чрез обединяване. Второто можете да направите с кредит за рефинансиране от „Твоят заем“, за да намалите вноската и подобрите позициите си.

Организирайте финансите си по-добре

Финансовият журналист Боби Ребел съветва да насочите фокуса към по-добрата организация на финансите. Това може да включва редица действия – от съставянето на бюджет (ако нямате такъв), през премахване на излишни ненужни разходи, обединяване на заемите чрез кредит за рефинансиране, предоговаряне на планове за различни услуги и дигитализиране на финансовите ви операции, по възможност на едно място.

Планирайте бъдещето си

Бъдещето ви пътува към вас по-бързо, отколкото си мислите, включително и онзи момент с пенсионирането, напомня стратегическия инвеститор Уес Мос. Той препоръчва винаги да гледате и в далечна перспектива, като обмисляте различни възможни източници на доходи, поставите срокове за изплащане на дълговете и помислите за дългосрочни инвестиции.

Плащайте първо на себе си

Този съвет е стар като света, но автора на финансови наръчници Дейвид Бах го определя като абсолютно водещ. Винаги отделяйте част от доходите си още при получаването им, които да заделите за спестявания. Процентът определяте сами, като може да започнете с по-малък, докато свикнете и постепенно увеличавайте.

Движете се според най-добрата представа за себе си

Експертът по лични финанси Джош Фелбер дава отличен съвет, който много ще ви помогне да се придържате и към горните: Винаги си представяйте, че сте най-добрата си версия. Независимо дали сте в добър или в труден момент, действайте така, както бихте действали, ако бяхте човека към който се стремите. Задавайте си въпроса: „Как бих постъпил в тази ситуация, ако вече съм постигнал всичко, което искам“.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.