Перфектните финансови навици, към които да се стремиш

Най-добрият път към постигането на трайни резултати е изграждането на правилните навици

Винаги има място за подобрения във всяка сфера на живота ни. Най-добрият път към постигането на трайни резултати е изграждането на правилните навици. При наличието на такива, управлението на парите ни става все по-лесно и успешно. И все пак имайте предвид, че търпеливостта е добродетел, защото навиците изискват определено време и повторения, докато станат част от нас.

Не усложнявайте

Ако се опитвате да поддържате бюджет, да си правите сметките на приходите и разходите и да проследявате къде отива всеки лев, е много лесно да попаднете в капана на сложнотията. Инсталирането на най-различни приложения, папки с таблици и таблици, записки и сметки – не е нужно да прекалявате. Едно приложение е достатъчно – тествайте и изберете подходящото. Не прекалявайте с ексела, само ще ви обърка и изтощи. Простотата е сила.

Наложете си правила

Няма кой да го направи вместо вас, затова ще трябва сами да си ги изработите и после и да следите за спазването им. От най-простото „никога не влизам в магазина гладен“, до някои изключително хитри трикове. Например списък с желаните покупки за месец, като добавянето на всяко желание трябва да става след изваждането на два от стандартните ви месечни разхода.

Гответе у дома

И не излизайте с аргумента, че не ви бива или че нямате време. Тук говорим за разработването на навици. В първия случай с течение на времето ще се понаучите, а във втория – ще проявите изобретателност и ще се ориентирате към бързи рецепти. Но пък ще спестите доста пари от заведения и поръчки за вкъщи.

Премахнете вредните навици

Естествено, че това е част от задачата, не просто да придобиете полезни навици, но и да премахнете вредните. Най-общо казано това са всички тези, които ви харчат парите, но и някои, които уж трябва да водят до спестяване. Например да губите времето си, за да спестите лев, или да не купувате сега на изгодна цена, а после на по-висока, за да не взимате бърз кредит.

Спрете да прекалявате с кредитите

Както при всяко нещо, в една доза може да е изключително полезно, а в друга, изключително вредно. Едно е да взимаш бърз заем, когато имаш нужда от такъв, друго е да прибягваш всеки път, когато ти хрумне, че искаш пари. Най-бързият изход от такава ситуация е рефинансиране и с бърз кредит от „Твоят заем“ може да обедините задълженията си по най-удобния индивидуален начин.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.