Никой не го е грижа за провалите ти, така че спри да се обвиняваш

Ако загубиш пари, но после вземеш потребителски кредит, за да се справиш със ситуацията, всички ще видят резултата – справил си се с трудна ситуация.

Знаеш ли, че прекарваш повече време мислейки за провалите си, отколкото всеки друг на света. Хората сме странно устроени: Мислим си, че провалите ни са толкова видими за всички, че ни разголват, че всички ни сочат с пръст. Седим и са дни, седмици, месеци се обвиняваме, че сме допуснали грешка. Срамуваме се, крием се, но най-важното – бягаме от предприемането на действия, за да не се провалим отново.

Истината е, че повечето от провалите ти никой не ги вижда. Ако кандидатстваш на сто работни места, на 99 от тях те отхвърлят, но все пак получиш 1 покана за работа, околните ще видят единствено, че си си намерил работа. Похвално. Но в очите на потърпевшия, това са 99 отказа и фокусът отива към тях, вместо към единствения смислен факт – намерил си си работа. Ако загубиш пари, но после вземеш потребителски кредит, за да се справиш със ситуацията, всички ще видят резултата – справил си се с трудна ситуация.

Какво означава това?

Означава, че никой на този свят не е наясно с провалите ти, нито пък му пука. Така че, ако самият ти се чувстваш като „един голям провал“, трябва да си наясно, че си си поставил сам този етикет.

Дори да се провалиш публично и всички да видят, мислиш ли че като теб ще се измъчват седмици наред и ще се сещат всеки път като те видят? Надали.

Защо да спреш със самообвиненията?

Защото те пречат. Не само понеже те карат да се чувстваш зле, а защото те спъват в развитието. Карат те да имаш по-ниско самочувствие и да не виждаш шансовете, да не смееш да вземеш решение от страх от провал, да вземеш очевидно грешно решение, пак за да не се провалиш, да приемаш неудобни обстоятелства, защото рискът може да доведе до провал…

Така че игнорирай този страх, обсади го със самочувствие и движи напред.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.