Не превръщай детето си в технологично зависимо

Ако искате да промените детството на децата си и да не ги превръщате от малки в технологично зависими индивиди

Смартфонът ви се е превърнал в пети крайник, изпитвате нервност, ако сте далеч от компютър, предпочитате да чатите на партньора си, докато е в другата стая, вместо да направите пет крачки, забравили сте как се пазарува офлайн и ако не може да откриете нещо във Фейсбук или няма сайт, то значи съществуването му на света е под въпрос. Детето (или децата) ви знае как се борави с таблета и телефон от преди да проговори, задължително зареждате устройството, когато ще трябва да го накарате да стои на място и може би дори вече борави с мрежата по-добре от вас самите.

Абсолютно позната и масово разпространена ситуация в днешно време. Технологиите носят със себе си огромни ползи и не малко рискове, но един от фактите, които трудно преживяваме е именно разликата в израстването на децата. Възрастните често сравняват своето детство с това на наследниците си и редовно им прилагат примери, как трябва поне за малко да оставят компютъра, телефона или таблета и да си поиграят като „нормални деца“. Обикновено без грам резултат.

Ако искате да промените детството на децата си и да не ги превръщате от малки в технологично зависими индивиди, ще трябва да положите повече усилия.

Ето няколко начина:

  • Запишете ги на спорт, по възможност с опция за практикуване навън.
  • Пращайте ги на екскурзии и зелени училища. Понякога не ни е по бюджета, но за целта има бърз кредит от „Твоят заем“.
  • Не носете технологиите, когато сте навън – в парка, на екскурзия.
  • Ако трябва да носи телефон, ограничавайте режима на работа, като изключите опциите за ползване на интернет и игри и оставите само тези за набиране.
  • Играйте домашни игри, когато сте вкъщи.
  • Поставете ясни граници за това, колко време може да прекарва с техниката и не допускайте да бъдат престъпвани.

Защо е опасно?

Доказано е, че технологиите ни правят асоциални, а при децата това е особено опасно, защото те тепърва се развиват. Заедно с това взирането в екрана – клипчета и игри, не стимулират мозъчната дейност. Технологиите водят до зависимост, както сами сте се убедили, а една зависимост лесно води до следващи, особено при подрастващите.

Понякога отглеждането на деца ни излиза солено, не само откъм време, но и откъм средства. По-добре да се погрижите за здравето му с бърз кредит, отколкото да разчитате, че ще надрасне тази фаза. Защото няма.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.