Как винаги да харчиш само за щастие?

По средата обаче стои един принцип, че само част от нещата, за които харчим ни правят щастливи

Някои хора смятат, че парите и щастието са пряко свързани, други биха направили крива гримаса, ако чуят двете думи в едно изречение. И всички са прави. Щастието не се купува с пари, може да имаш много, но да си нещастен. От друга страна е доста трудно да си щастлив, ако не разполагаш с достатъчно финанси. По средата обаче стои един принцип, че само част от нещата, за които харчим ни правят щастливи.

Как да разберем кои са те?

Доказано е, че най-много удовлетворение ни носят парите, похарчени за преживявания. Пътувания, време с близките, харчове за хоби и пр. Не е задължително да е точно така. Ако не обичате да пътувате (има и такива хора), то надали при вас ще се получи. В същото време животът на човек не може да минава само в пътешествия, или поне в повечето случаи. Когато имате нужда от екскурзия за разтуха, а нямате пари, има начин да го постигнете с бърз кредит от „Твоят заем“, но пак няма как да е целогодишно.

Как да го постигнем?

Определете дребните щастливи моменти, за да харчите само или предимно за тях. Експериментът протича на два етапа  – подготвителен и същински. В подготвителния трябва да си отбелязвате в края на всеки ден кое действие, свързано с пари, ви е направило щастливи днес. След известен период на наблюдение ще имате достатъчно яснота за какво да харчите днес. Например ако трябва да избирате дали да похарчите 50 лв. за кино с детето или същата сума за дрехи, ще сте наясно кое да изберете, за да се почувствате добре. Вероятно повечето биха се насочили към киното „по задължение“. Но ако всеки път като гледате анимации сте отегчени и изтощени, а обратното – шопингът ви зарежда и рядко имате угризения, може би е по-добре да смените стратегията. Разбира се има и случаи, в които е трудно да избереш (или пък невъзможно), но лесно може да решите въпроса с бърз кредит и да имате и двете. В повечето обаче вероятно ще знаете накъде да се насочите.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.