Как 15 минути дневно ще променят финансите, кариерата и живота ви

Не се опитвайте да се променяте или учите наведнъж. По-добре е по-малко, но всеки ден

Опитвате се да вкарате живота си в ред, но от толкова много задачи накрая на практика не остава достатъчно време за нищо? Още по-малко да се занимавате с финанси, да планирате, да се занимавате с кариерно развитие (от толкова работа няма време за креативност). Позната ситуация за твърде много хора. Накрая животът ни започва да прилича на такъв миш маш, че не се виждат никакви изгледи за възможна промяна. Опитите за вкарване на ред често се провалят, а причината за това още по-често е една.

Когато човек иска да промени нещо в живота си, често се допуска една и съща грешка, а именно това промяната да се случи наведнъж. За подобен обрат обаче се изискват екстрени количества воля, мотивация, енергия и планиране. Все ресурси, които уморяват и се изчерпват. И съвсем скоро се връщаме обратно в ежедневието, с което сме свикнали.

Затова и често ще попаднете на препоръки да правите големите промени стъпка по стъпка.

15 по 15 минути – вир

Има и един друг психологически проблем – да си мислим, че щом не може да отделим достатъчно количество време на даден процес, то няма смисъл да се занимаваме и е по-добре да отложим за момента, когато ще имаме време. Той, естествено, рядко идва. Замислете се колко пъти сте го правили. А вярно е точно обратното: По-добре по малко, но редовно. По-добре да тренирате всеки ден по 15 минути, отколкото час и половина един път седмично. По-добре да четете всеки ден по малко, отколкото 200 стр. само в неделя.

Особено когато става въпрос за четене на нехудожествена литература. Ако се опитвате да изучавате професионален въпрос и не раздробите процеса, ще се засипете с голямо количество информация. Ще запомните съвсем малка част от нея, при това без да е подредена и да сте създали мозъчните връзки или да сте опитали да приложите наученото. Два основни компонента за развитието ви.

Ето как се случва

Независимо какво искате да подобрите, отделяйте му 15 минути на ден. След това си повторете няколко пъти информацията, обмислете я, а при възможност се опитайте и да я приложите в практиката си. На следващия ден процедирайте по същия начин с ново парченце знание. Постепенно ще оформите система от знания и навици и ще се промените неусетно.

Ако искате да станете по-добри професионалисти, учете по нещо малко, което ще ви бъде полезно в работата всеки ден. Не се улисвайте в четене на твърде много теория, която никога няма да приложите.

Ако искате да промените начина, по който управлявате семейните си финанси, започнете от малкото. Ако искате да спестявате, прочетете какви са добрите практики и веднага започнете да прилагате избрана от тях. Ако искате да свикнете да правите бюджет, фокусирайте се само върху това два – три месеца и не се претоварвайте паралелно.

А ако ви трябват средства за извънреден разход, допълнителен курс, да си починете или просто за покриване на нуждите – Твоят заем е проектиран да отговаря точно на вашите индивидуални нужди.

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.