7 неща за парите, които трябва да знаете

Някои правила остават непроменени във времето

Улисани в справянето с парите понякога забравяме някои важни правила, които са толкова всеобхватни, но в същото време прости, че ни убягват.

Няма универсален подход

Личните финанси са си лични. Не разчитайте да откриете най-накрая един универсален модел на поведение и управление, който да работи при всички хора и във всякакви ситуации.

Някои правила никога няма да умрат

Може да не звучат сложно или възвишено, или пък твърде иновативно – някои правила са вечни и често ги учим още като деца. Като например, че не можеш да похарчиш нещо, което не си получил или че трябва да харчиш по-малко, отколкото печелиш.

Парите могат да купят щастие, но зависи как ги харчиш

Не може да купят любов, но щастие могат. Стига правилно да разпределите приоритетите си за харчене и да не оставате без средства точно за онези неща, които ви правят щастливи. Като хобито, пътуванията или децата. За щастие винаги има опция и за бърз кредит.

Трябва ви бюджет

Колкото и да се опитвате, няма да се получи, ако не започнете да си водите такъв. Добрата новина е, че това съвсем не е сложно и след първия път ще ви отнема по-малко от половин час месечно.

Управлението е много по-лесно, ако е автоматизирано

Още ли се разхождаш пеша, за да си плащаш сметките? А знаеш ли, че вече има приложения, които не само че правят всичко онлайн, през телефона ти, но и обединяват повечето – банкови сметки, записки за приходи и разходи и пр.?

Винаги преговаряй за заплатата си

Най-голямата грешка при преговорите за заплата е изобщо да няма такива. Ясно е, че повечето хора се притесняват, макар и с различни мотиви, но е добре да си знаете цената, а и вероятно ще получите по-високо заплащане след преговори. Така няма да ви се налага всеки месец да взимате бърз кредит, а само когато вие прецените, че искате.

Колкото по-рано започнеш да пестиш, толкова по-добре

А хората много често отлагат първата стъпка. Само си направете сметката, колко щяхте да сте спестили, ако бяхте започнали да заделяте минимална сума всеки месец преди, да речем, пет години. Не е зле, нали?

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.