3 концепции за управление на парите

Понякога не става въпрос само за хитри трикове или купчина познания, а за овладяването им в стратегия

Всеки, който има опит в правилното управление на парите, може да ви го каже: Отделните правила нямат особено значение, ако не са в контекста на концепция. Може да прилагате всяко само по себе си и със сигурност ще постигнете някакви резултати. Но те ще бъдат далеч от оптималните и от тези, към които наистина се стремите.

Усещането за контрол ви дава власт

Всеки е имал моменти, когато нещата хич не вървят и знаят, че чувството е ужасно. Ако в този момент не овладеете ситуацията, например да погасите спешен случай с бърз кредит, губите много. Обратното, дори да изглежда трудно да се справите, самият факт, че давате всичко от себе си ви дава усещане за контрол. А контролът е власт. Така или иначе това е смисъла зад личните финанси – да контролирате и властвате над парите, а не те над вас. Никой не е успял, само защото е бил прилежен и пестелив или защото е взимал голяма заплата. Той е чувствал този контрол в себе си, бил е властелин на парите си.

Вземането на решения ви дава усещане за контрол

В най-общия случай култивирането на умение за контрол произтича от вземането на смислени, съзнателни решения, както и от предприемането на действия. Дори и малките стъпки могат да имат мощен отзвук. Когато действаме, имаме усещането, че контролираме съдбата и бъдещето си, а за да предприемаме стъпки, трябва да можем да вземем решение и какви да са те. Както „Твоят заем“ е проектиран така, че да вземеш потребителски кредит, който може да бъде настроен специално спрямо твоите нужди. Ти избираш и решаваш какво ти е необходимо.

Балансът е свързващото звено

Естествено, понякога ще се случва да вземате грешни решения, а контролът – колкото и да е важен, не може сам по себе си да разреши всички проблеми. Трябва да се научите да сте гъвкави, да променяте и пренастройвате плановете си и в някои ситуации да търсите баланс и компромис. Например дали да пропуснете важна възможност, защото нямате нужните финанси, или да се възползвате от потребителски кредит от „Твоят заем“. Или пък да подцените волята си да постигнете определени резултати и да се предадете или просто да промените плана си.

 

Присъедини се към 332,967 щастливи потребители!

Представителен пример: Kредит Credissimo Плюс на стойност 200 лева със срок на договора 3 месеца. При лихва от 6,91 лева за всеки 100 лева, лихвата за посочения период и сума е в размер на 13,82 лева. Общата сума за връщане е 213,82 лева, а годишният процент на разходите (ГПР) за финансовия пример – 49.61%. При нас няма скрити такси – не се начисляват през целия процес.

Максималният ГПР, който може да бъде достигнат по предоставен кредит Credissimo Плюс, е в размер на 50%.

Минимален период на изплащане – 3 месеца, максимален 18 месеца.

ж.к. Връбница - 2, бл. 608

© ePoint Ltd.